Montpellier, France 6 February 2026
15th UNESCO Chair in World Food Systems Annual Symposium
Symposium organised with the support of CIRAD, on the topic of emotions and sensitivity in food.
L'événement est organisé par l'Association internationale des sciences hydrologiques (AISH), le Centre international UNESCO de Montpellier ( ICIReWaRD : International Center for Interdisciplinary Research on Water Systems Dynamics), l'Université de Montpellier et le Centre national de la recherche scientifique (CNRS).
Le Cirad interviendra dans plusieurs sessions :
Water scarcity conflicts: Supporting dialogue and negotiation
Intissar Ferchichi, Abdelaziz Zairi et Serge Marlet
Nature-based solution to study multiple ecosystems services in temporary wetlands: the case of the Sebou Delta in Morocco
Hajar Choukrani, Guillaume Lacombe, Ali Hammani, Abdelilah Taky, Gilles Belaud, et Marcel Kuper
Generating knowledge from water management situations: a pragmatist approach to socio-hydrology
Olivier Barreteau, Amandine Adamczewski, Bruno Bonte, Anne-Laure Collard, Marcel Kuper, Christian Leduc, Caroline Lejars, Sylvain Massuel, Andrew Ogilvie, Jeanne Riaux, Laura Seguin, et Jean-Philippe Venot
Algeria case study: Re-inventing the circular irrigation system in the semi-desert Mzab valley
Meriem Farah Hamamouche, Amine Saidani, Emanuele Fantini, et Marcel Kuper
Dans le cadre de l'AISH 2022, l'université de Montpellier et le Centre international UNESCO ICIREWARD (International Center for Interdisciplinary Research on Water Systems Dynamics) organisent une semaine Eau EMA (Euro-Méditerranée-Afrique) à Montpellier avec la tenue de plusieurs événements destinés à faire dialoguer science et société tels que des conférences grand public et des expositions.
En savoir plus sur le site du Centre International Unesco ICIREWARD